Andouillette

andouillettes2

Een citaat uit Het Dagboek van 2011, de eerste etappe aan het eind van de dag op een terras in Senones:

“Willem bestelt ‘Andouillette’, want dat klinkt wel interessant. Het blijkt orgaanvlees te zijn met rioolsmaak. Dapper werkt hij het leeuwendeel naar binnen. De anderhalve man en een paardenkop bij het retaurantje staren ons een beetje aan.”

Andouillette is een typisch Frans gerecht, gemaakt van de ingewanden van varkens of (vroeger) runderen. Het ziet eruit als een gewone witte worst, en is in heel Frankrijk terug te vinden. Daardoor vormt het voor vele toeristen een onaangename verrassing. Andouilette is namelijk een “verworven smaak”, die door veel mensen als zeer onaangenaam wordt ervaren. De textuur is rubberig, en ziet eruit als grof gesneden stukjes vet vlees.

Er bestaan verschillende bereidingen, afhankelijk van de streek. Er bestaat ook een soort keuringsvereniging voor de andouillette, genaamd AAAAA (Association Amicale des Amateurs d’Andouillettes Authentiques).

Bron: Wikipedia

Comments are closed.