Heenreis 2012


30-08-12

Amsterdam > Lourdes

IMG_0945

We pakken om 7.76 uur de trein naar Antwerpen. Daar stappen we over op de trein naar Kortrijk. In Kortrijk stappen we over op de trein naar Lille. In Lille stappen we over op de trein naar Parijs Gare du Nord. We hebben een uur de tijd om over te stappen. De trein naar Lourdes gaat vanaf Paris Montparnasse.

Na een redelijk hectische fietstocht dwars door Parijs, komen we op tijd aan op het station. Ik neem een lift met mijn fiets. Het past net inclusief mijn bagage. Er komt een gast met een karretje en wil zich erbij proppen. Ik zeg, sorry dat gaat echt niet en ga alleen naar boven.

De trein heeft wat vertraging, dus we zijn ruim op tijd. We hebben een prive compartiment voor ons tweeën, dus dat is wel relaxed. We eten een redelijk vies broodje en drinken een biertje in de restauratiewagen. Iets minder relaxed: we komen na twaalven aan in Lourdes door de vertragingen.

In een uitgestorven nachtelijk Lourdes is het even zoeken naar een camping. Uiteindelijk gevonden. Lekker goedkoop: 10 euro voor 2 personen. Aardige oudere man, die mij in de verte een beetje aan de vader van een goede vriend van mij doet denken. Ik heb een mooie plek op een heuveltje.

< Vorige | Volgende >

Comments are closed.