Etappe 19


01-09-12

Ste-Marie-de-Campan > Garin
51,5 km

IMG_1031

We ontbijten met de sandwich die we gisteren op de Tourmalet hebben gekocht. We betalen de camping aan de overkant van de straat. We nemen een cafe au lait (met een koude plens melk) en een croissant bij het restaurantje waar we gisteren een biertje hadden genuttigd.

Het is stralend weer, wel wat fris. De eerste col van vandaag is de Col d’Aspin. We doen wat inkopen zoals brood en wat beleg bij een resort waar allemaal dierenhuiden, wandelstokken en ander rustiek bergsouvenir-materiaal te koop worden aangeboden. Er lopen een aantal ezels op de weg die gewoon blijven staan als je er langs wil. We spotten wat tipi’s in de vallei. De col begint kalm, maar de laatste kilometers zijn toch wel heavie. Ik haal nog een vrouw in die zonder bagage rijdt (wilde ik toch even kwijt).

Op de col is het ijskoud. Ik hang nog wat kleren te drogen. De afdaling is zoals gewoonlijk weer mooi. In Arreau drinken we een chocolat chaud en kopen we wat fruit bij een nogal chique fruitwinkeltje.

De volgdende col op het program is de Col de Peyresourde. Een pittige jongen. Halverwege gaan we lunchen op een boomstammen-plek. Er is een schuchter zwerfkatje die een paar kaaskorsten krijgt. Op een paar kilometer voor de col tap ik wat ijkoud water uit een fonteintje langs de kant van de weg. Op de col beleven we een appeltjes-moment.

Het is weer afdalen geblazen. We komen nog een man tegen die zijn fiets-groepje was kwijtgeraakt. We besluiten de camping te nemen die aangegeven staat, ondanks het feit dat we nog niet erg veel kilometers hebben gemaakt vandaag. Dat is wel relaxed, want nu hebben we lekker ruim de tijd om van alles en nog wat te doen: douchen, wasje draaien, boodschappen et cetera.

< Vorige | Volgende >

Comments are closed.