Terugreis 2012


13-09-12

Carpentras > Amsterdam

We drinken koffie in Carpentras op een groot terras. We halen croissants in de bar ernaast. We blijven lekker lang zitten. We gaan richting Avignon, eerst via een drukke N-weg. AL snel besluiten we er vanaf te gaan, te gevaarlijk. We moeten even zoeken en met hulp van een paar landmeters die ons de weg wijzen vinden we een klein rustig weggetje. We fietsen dwars door een bijenzwerm heen. We bedekken onze gezichten.

Het is heel lastig om richting Avignon te fietsen vanaf hier. We rijden diverse keren verkeerd en komen telkens weer op de drukke N-weg uit. uiteindelijk na een paar keer vragen (eerst aan houthakkers die ons de verkeerde kant opsturen en daarna aan een mevrouw in een showroom langs de N-weg die het ook niet weet) vinden we zelf de weg.

Aangekomen in Avignon is het een finke speurtocht naar het TGV-station, dat aan de andere kant van de stad is gelegen. We fietsen dwars door Avignon langs het oude centrum met de middeleeuwse stadsmuren. Aangekomen op het station blijkt er helemaal geen TGV naar Amsterdam te gaan. We moeten terug de stad in voor de trein naar Parijs. Daar aangekomen kopen we meteen maar een kaartje naar Lille. We hebben wat tijd over en gaan eten bij een pizzeria. We gaan ook nog even naar binnen bij een Office du Tourisme, waar nog wat souvenirs worden gekocht voor moeder. Ik probeer nog gratis wifi, maar dat lukt niet.

Het is een uur of 5 naar Parijs, waar we om 9 uur ’s avonds aankomen op Gare du Lyon. We moeten de trein naar Lille vanaf Gare du Nord. Tijdens onze fietstocht door Parijs maken we een praatje met een jonge Parijzenaar op een fiets, die ons een beetje de weg wijst. Aangekomen op Gare du Nord blijkt het zo ongeveer de laatste trein van de avond te zijn die hiervandaan vertrekt, die wij moeten hebben. We wachten op een achteraf plekje in de stationshal. Ik houd angstvallig de spullen in de gaten.

Het hotel in Lille is klein maar schoon. Aardig mannetje. Lekker met prive tv en douche. De volgende ochtend via Kortrijk en Antwerpen (even koffie gedronken) naar Amsterdam. Uurtje of 3 thuis.

< Vorige | Volgende >

Comments are closed.